Pressmeddelande 18 oktober 2016

Pressmeddelande 18 oktober 2016

Poke-trenden fortsätter

Orange County Foods, som var den första renodlade Pokebaren i Sverige, öppnar nu en ny restaurang på Södermalm. På torsdag blir det lättare för alla som bor eller jobbar på Södermalm att få njuta av den hawaiianska snabbrätten poke bowl.

När den ekoinriktade matvarukedjan Paradiset slog upp sina portar på Regeringsgatan i början av maj öppnade Orange County Foods sin restaurang i samma lokal och introducerade den heta hawaiiansk-kaliforniska trenden för stockholmsborna.

– Vi har mött ett fantastiskt intresse för poke bowls och det är tydligt att stockholmare är öppna för nya, hälsosamma mattrender. Det enorma suget gör att vi redan nu kan öppna ännu en restaurang, säger Maria Allebring, vd och grundare av Orange County Foods.

Den hawaiianska rätten poke, rå fisk på en bädd av ljummet ris, har gått via Kalifornien, där fler ingredienser som finhackade grönsaker, avokado, fröer och olika såser lagts till. Sedan maträtten introducerades i Sverige tidigare i år har den tagit hälsomedvetna svenskar med storm.

– När kunder kommer in och säger “Jag skall ha en Surf’s Up Poke Bowl för det har min kollega sagt”, då vet vi att vi har gjort ett bra jobb. Nu är det dags för Södermalmsborna att kunna plocka upp en poke bowl på lunchen eller på väg hem från jobbet, säger Maria Allebring.

Kombinationen Paradiset och Orange County Foods har visat sig fungera utmärkt. När man nu på torsdag öppnar en restaurang även på Södermalm blir det återigen i samma lokaler som Paradiset. Och när Paradiset öppnar sin tredje butik i Sickla köpkvarter efter nyår kommer även Orange County Foods att öppna där.
Orange County Foods nya restaurang öppnar på torsdag den 20 oktober klockan 11:00. Restaurangen håller till på Brännkyrkagatan 62.

För mer information:
Maria Allebring, 073–341 06 16, maria@ocfoods.se
www.ocfoods.se